Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Willemsparkweg 217 H in Amsterdam 1071 HC

Willemsparkweg 217 H

1071 HC Amsterdam
Vraagprijs € 2.795.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

**SEE ENGLISCH TRANSLATION BELOW**

Een zeer bijzonder en uniek 3 laags benedenhuis van 302 m2 (bvo) met 5 slaapkamers, 3 badkamers en een zonnige tuin (83 m2) op toplocatie in Amsterdam Zuid.

De woning betreft een Rijksmonument in Art Nouveau en Jugendstil, gebouwd in 1896.
Ontworpen door Gerrit van Arkel en bekend om de monumentale stijlkamers.
Dit fraai...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 1896 Woonoppervlakte 252 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

English translation below
**SEE ENGLISCH TRANSLATION BELOW**

Een zeer bijzonder en uniek 3 laags benedenhuis van 302 m2 (bvo) met 5 slaapkamers, 3 badkamers en een zonnige tuin (83 m2) op toplocatie in Amsterdam Zuid.

De woning betreft een Rijksmonument in Art Nouveau en Jugendstil, gebouwd in 1896.
Ontworpen door Gerrit van Arkel en bekend om de monumentale stijlkamers.
Dit fraai gepleisterde Rijksmonument is een opmerkelijke verschijning aan een chique straat die ooit de toegangsweg was naar het Willemspark (nu Vondelpark).
Het pand is in 2015-2016 volledig gerestaureerd en voorzien van alle hedendaagse gemakken waarbij de nadruk lag op het behoud van de monumentale details.

Een ideaal huis voor een groot gezin. 302 m2 bruto vloeroppervlakte, 252 m2 gebruiksoppervlakte, 1044 m3 inhoud.

OMGEVING
Gelegen in Oud-Zuid, tussen de Cornelis Schuytstraat en de Emmastraat aan het einde van de Willemsparkweg vlakbij de Koningsvijver en op 100 meter van het Vondelpark.
Voor de dagelijkse boodschappen en voor de traiteur, slager, groentewinkel, bakker en biologische supermarkt kunt u terecht in de Cornelis Schuytstraat. Diverse luxe boutiques en fijne restaurants liggen in de naaste omgeving.
Het Museumplein met haar musea, het Concertgebouw en de P.C. Hooftstraat liggen op loopafstand. Met de fiets of tram bereikt u in een korte tijd het centrum, station WTC en de Zuid-as. Op 15 minuten afstand van Schiphol. Bovendien is in de directe omgeving een ruime keus aan uitstekende scholen. Dankzij deze voorzieningen kunt u optimaal genieten van de cultuur van de stad en het bruisende hoofdstedelijke leven.

INDELING

Bel-etage

Via de prachtige voordeur betreedt u de marmeren hal met tochtdeur naar de originele garderobe, het toilet en de trap naar de slaapverdieping.
Via een tweetal deuren betreedt u de kamer-en-suite waarvan de voorkamer prachtig is gedecoreerd. De lambrisering en omlijsting van de deuren en ramen zijn typisch eind-negentiende-eeuws met stijlverwijzingen naar de achttiende eeuw. De plafondschildering, waarop putti zweven in een dik wolkendek wordt omlijst door een als fasces vormgegeven band. Boven de deur een medaillon met twee vogeltjes op een tak. Originele witmarmeren schouw met open haard (gas) en spiegel met facet. De en-suite is voorzien van schuifdeuren en vier inbouwkasten.
De ruime eetkamer is voorzien van een prachtig ornamentenplafond en een zwart marmeren schouw met spiegel met facet.
De daaraan verbonden open keuken met balkon is voorzien van alle gemakken, zoals een Boretti RVS koel-vriescombinatie, Boretti 6-pits gasfornuis met twee ovens en bakplaat, afwasmachine, Boretti afzuigschouw en een wijn-klimaatkast.
Aan de zuidzijde van het huis is een zeer lichte serre gesitueerd. Hier bevindt zich een koffie/theebar, voorzien van wasbak met Quooker en maatwerk kasten.
De ramen in deze serre zijn geheel uitschuifbaar zodat u hier heerlijk in de zon kunt zitten.

Souterrain (tuin niveau)

Aan de voorzijde bevindt zich hier een ruime logeerkamer voorzien van vaste kasten en aangrenzende fitnessruimte. Daarnaast is een wasruimte met aansluiting voor een wasmachine en droger gesitueerd. Tevens bevindt zich hier de stookruimte voorzien van C.V.-ketel met boiler (Nefit cw6 uit 2015)
Via de hal met toilet bereikt u een derde badkamer met vloerverwarming. Deze is voorzien van een ruime inloopdouche plus een tweepersoons Finse sauna.
Tevens vindt u op deze woonlaag de fraaie wijnkamer, voorzien van 2 Liebherr wijnklimaatkasten voor ieder 200 flessen en vaste vakken voor 200 flessen.
Aan de achterzijde bevindt zich de tuinkamer (voorheen biljartkamer) met openslaande deuren naar de tuin. Deze bijzondere ruimte kent een mix aan decoratietrends met prachtige lambriseringen en plafondschilderingen.
Aan de binnenzijde van de twee kastdeurtjes aan weerszijden van de schoorsteenboezem portretten van een klinkende en een drinkende dame. Boven de houtgestookte haard op de schoorsteenmantel een tekst van P.C. Hooft:
“Het beste stuck van ’t huisbedryf / Dat is een goet en handsaam wijf”.

Tuin

De tuin heeft door de ligging op het zuiden vrijwel de gehele dag zon en is voorzien van een overdekte buitenkeuken, een fraai aangelegd terras en een kunstgrasveldje.
De buitenkeuken is voorzien van wasbak met mengkraan, koelkast, elektrische kookplaat, steengrill en plafondverwarmer. In de schuttingen zijn openingen gemaakt zodat kinderen in omliggende tuinen kunnen spelen.

1e Verdieping

De eerste verdieping biedt een viertal slaapkamers met twee badkamers.
De ouderslaapkamer, aan de achterzijde gelegen, heeft openslaande deuren naar een balkon op het zuiden, airconditioning en ruime inbouwkasten. Ook hier is het plafond voorzien van prachtige originele ornamenten
De luxe open badkamer is voorzien van twee wastafels en een ruime inloopdouche met drie koppen.
De kinderbadkamer is voorzien van twee wastafels op kinderhoogte, een ligbad, toilet, ruime inloopdouche en vloerverwarming.
Aan de voorzijde bevindt zich een ruime slaapkamer voorzien van een leuke vide.
Tevens is er aan de voorzijde nog een slaapkamer met toegang naar het franse balkon voorzien van een origineel hekwerk.
Aan de achterzijde bevindt zich de 4e slaapkamer.

WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: woning heeft een gebruiksoppervlakte van 252 m2 en een tuin van 83 m2. De bruto vloeroppervlakte is 302 m2. Het inmeetrapport ligt ter inzage en wordt op verzoek verstuurd.

KADASTRALE GEGEVENS/SPLITSINGSAKTE
Gemeente Amsterdam, sectie U, complexaanduiding 11215, appartmentsindex 1.
Het pand is in 2015 gesplitst in 2 appartementsrechten.

VERENIGING
De VVE heeft 2 leden. De servicekosten voor dit appartement worden adhoc betaald.

BIJZONDERHEDEN:
• Gelegen op eigen grond;
• Zeer hoge plafonds (tot 3,55 m.);
• Funderings code II uit 2015;
• In 2015-2016 geheel gerestaureerd onder architectuur van Flow Works;
• Nieuw dak, lood- en zinkwerk;
• Alle leidingen en elektra vernieuwd en voorzien van nieuwe ketel;
• Permanent warmwater systeem;
• Alle verdiepingen voorzien van eigen thermostaat;
• Voorzien van isolerend monumentenglas en dubbel glas;
• Maatwerk kastruimte;
• Gehele woning voorzien van rustiek eiken visgraat vloer met band;
• Woonkamer voorzien van een gashaard, Stijlkamer voorzien van houthaard (potkachel);
• Sonos-muzieksysteem door het huis (ter overname);
• Gedeeltelijke Domotica middels Grafik-eye en iphone/ipad;
• Vouwgordijnen elektrisch bedienbaar via Somfy tijdklok;
• Beveiligd middels pir-systeem (ramen), sensoren en 4 camera’s;
• Videofoon die beelden opslaat;
• Oplevering in overleg
• Voldoende parkeergelegenheid rondom de woning.

Deze brochure is met zorg samengesteld op basis van de beschikbare informatie.
Desondanks kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

A highly exceptional 3-storey property measuring 302 m2 (gfa) with 5 bedrooms, 3 bathrooms and a sunny south-facing garden (83 m2) on a prime location in Amsterdam South.
The house is a national monument with Art Nouveau and Jugendstil features, built in 1896.
Designed by Gerrit van Arkel and renowned for its authentic period rooms.

This attractively stuccoed listed building cuts a striking appearance on an elegant street, which was once the approach road to Willems Park (currently known as Vondel Park).
While the property was thoroughly restored and fitted with all modern conveniences in 2015/2016, emphasis was nevertheless placed on retaining its period features.

The ideal home for a large family. 302 m2 of gross floor area, 252 m2 of usable area, 1044 m3 of capacity.

ENVIRONMENT
Situated in Oud-Zuid district of Amsterdam, sandwiched between Cornelis Schuytstraat and Emmastraat at the end of the Willemsparkweg near the Koningsvijver and just 100 metres from Vondel Park.
For daily groceries and for the caterer, butcher, greengrocer, bakery and organic supermarket you can go to the Cornelis Schuytstraat. Various luxury boutiques and fine restaurants are in the immediate vicinity.
The Museumplein with its famous museums, the Concertgebouw and the P.C. Hooftstraat are within walking distance. By bike or tram you can reach the city center, station WTC and the Zuidas in a short time. Even you are in 15 minutes at the airport Schiphol. Moreover, there is a wide choice of excellent schools in the immediate vicinity. Thanks to these facilities you can fully enjoy the culture of the city and the vibrant metropolitan life.

LAYOUT

Main floor
One enters the property through a splendid front door, into the marble-clad hallway, which is separated by a vestibule door from the cloakroom, the lavatory and the staircase to the bedroom floor.
Two doors offer access to the en-suite living room, whose front room is stunningly decorated.
The wainscoting and door & window frames are in typical late nineteenth century style, with eighteenth century features. The painted ceiling portrays putti floating on sumptuous clouds, and has a surround which appears to be composed of fasces. Above the door is a medallion depicting two birds perched on a branch. The room’s original white marble fireplace features a (gas-fired) open hearth and facetted mirror. The en-suite has sliding doors and four built-in cabinets.
The spacious dining room has a splendid ornamental ceiling and a black marble fireplace featuring a facetted mirror. The adjoining open kitchen offers access to the balcony, and is equipped with all modern conveniences, including a Boretti stainless steel fridge/freezer, a Boretti 6-burner gas hob with dual ovens and a hotplate, dishwasher, Boretti wall-mounted extractor hood and a wine cooler cabinet.
A particularly bright conservatory occupies the southern end of the storey. It is equipped with a coffee/tea bar, Quooker sink unit and bespoke cupboards.
The windows in the conservatory are entirely retractable, enabling one to enjoy the full benefit of the sunshine during periods of pleasant weather.

Lower ground floor (garden level).
The area at the front comprises a spacious guest bedroom, equipped with built-in cupboards and an adjoining home gym. Opposite it is a utility room which is equipped with a washing machine and tumble dryer. Also located here is the C.V. heating machine and boiler (Nefit cw6 from 2015) 
The hallway offers access to the lavatory and a third bathroom equipped with underfloor heating. The latter comprises a sumptuous walk-in shower area and a two-seater Finnish sauna. 
Next door is the wine cellar, equipped with two 2 Liebherr wine cooler cabinets (each with a capacity of 200 bottles) and built-in racks for a further 200 bottles. 
At the rear is room (formerly the billiards room) which overlooks the garden and offers access to it through French windows. This exceptional room has its own particular blend of decorative features, including splendid wainscoting and painted ceilings. 
The interiors of the cupboard doors on either side of the chimney breast feature portraits of a lady lifting her glass in a toast and taking a sip. The mantelpiece above the wood burning stove bears a line by Dutch playwright and poet P.C. Hooft: 
“Het beste stuck van ’t huisbedryf / Dat is een goet en handsaam wijf”. 

Garden 
The south-facing garden enjoys the sun practically the whole day long. It is equipped with a covered outdoor kitchen, a very smart terrace and an artificial lawn. The outdoor kitchen features a plumbed sink with a mixer tap, a refrigerator, an electric hob, a stone grill and a ceiling-mounted heater. There are openings in the fences, which allow children to play in the surrounding gardens. 

1st floor
The first floor comprises four bedrooms and two bathrooms. 
The master bedroom, located at the rear, has French windows which lend access to a south-facing balcony. It is equipped with an air-conditioning system and sumptuous built-in wardrobes. The ceiling also features splendid ornaments. 
The luxurious en-suite bathroom has twin wash hand basins and a spacious walk-in shower with three shower heads. 
The children’s bathroom features twin wash hand basins at child-friendly height, a bathtub, lavatory, a spacious walk-in shower and underfloor heating. 
At the frontside is a spacious bedroom with a nice loft.
There is also a third bedroom at the front with access to the French balcony with an original fence.
At the rear is the 4th bedroom.

FLOOR AREA
NEN 2580: house has a usable area of 252 m2 and a garden of 83 m2. The gross floor area is 302 m2. The survey report is available for inspection and will be sent on request.

CADASTRAL DATA 
Municipality of Amsterdam, section U, complex designation 11215, apartment index 1.
The property was split into 2 apartment rights in 2015.

ASSOCIATION
The VVE has 2 members. The service costs for this apartment are paid adhoc.

EXCEPTIONAL FEATURES OF THE PROPERTY:
• Situated on freehold land
• Extremely high ceilings (up to 3.55 metres)
• Code II foundations, from 2015
• Thorough architectural restoration in 2015/2016 managed by Flow Works
• New roof, including lead/zinc flashing
• Completely rewired and plumbed, and fitted with a new central heating boiler 
• Permanent hot water supply system
• All floors fitted with separate thermostat
• Fitted with insulating period glazing / double glazing
• Bespoke cabinets/cupboards 
• Entire building fitted with rustic herringbone-pattern oak parquet floor with border 
• Living room fitted with a gas-fired hearth; period room with a wood burning stove
• Sonos sound system fitted throughout (for sale)
• Partial home automation by means of Grafik Eye and iPhone/iPad operation 
• Fabric blinds electrically operated by means of a Somfy timer
• PIR security system (windows) featuring sensors and four cameras 
• Videophone which records images 
• Ample parking facilities surrounding the property
• Availability by mutual agreement.

       
While this brochure was compiled with the greatest care, based on the information available, no rights whatsoever may be derived from its contents.
A highly exceptional 3-storey property measuring 302 m2 (gfa) with 5 bedrooms, 3 bathrooms and a sunny south-facing garden (83 m2) on a prime location in Amsterdam South.

The house is a national monument with Art Nouveau and Jugendstil features, built in 1896.
Designed by Gerrit van Arkel and renowned for its authentic period rooms.

This attractively stuccoed listed building cuts a striking appearance on an elegant street, which was once the approach road to Willems Park (currently known as Vondel Park).
While the property was thoroughly restored and fitted with all modern conveniences in 2015/2016, emphasis was nevertheless placed on retaining its period features.

The ideal home for a large family. 302 m2 of gross floor area, 252 m2 of usable area, 1044 m3 of capacity.


ENVIRONMENT
Situated in Oud-Zuid district of Amsterdam, sandwiched between Cornelis Schuytstraat and Emmastraat at the end of the Willemsparkweg near the Koningsvijver and just 100 metres from Vondel Park.
For daily groceries and for the caterer, butcher, greengrocer, bakery and organic supermarket you can go to the Cornelis Schuytstraat. Various luxury boutiques and fine restaurants are in the immediate vicinity.
The Museumplein with its famous museums, the Concertgebouw and the P.C. Hooftstraat are within walking distance. By bike or tram you can reach the city center, station WTC and the Zuidas in a short time. Even you are in 15 minutes at Schiphol airport. Moreover, there is a wide choice of excellent schools in the immediate vicinity. Thanks to these facilities you can fully enjoy the culture of the city and the vibrant metropolitan life.


LAYOUT

Main floor
One enters the property through a splendid front door, into the marble-clad hallway, which is separated by a vestibule door from the cloakroom, the lavatory and the staircase to the bedroom floor.
Two doors offer access to the en-suite living room, whose front room is stunningly decorated.
The wainscoting and door & window frames are in typical late nineteenth century style, with eighteenth century features. The painted ceiling portrays putti floating on sumptuous clouds, and has a surround which appears to be composed of fasces. Above the door is a medallion depicting two birds perched on a branch. The room’s original white marble fireplace features a (gas-fired) open hearth and facetted mirror. The en-suite has sliding doors and four built-in cabinets.
The spacious dining room has a splendid ornamental ceiling and a black marble fireplace featuring a facetted mirror. The adjoining open kitchen offers access to the balcony, and is equipped with all modern conveniences, including a Boretti stainless steel fridge/freezer, a Boretti 6-burner gas hob with dual ovens and a hotplate, dishwasher, Boretti wall-mounted extractor hood and a wine cooler cabinet.
A particularly bright conservatory occupies the southern end of the storey. It is equipped with a coffee/tea bar, Quooker sink unit and bespoke cupboards.
The windows in the conservatory are entirely retractable, enabling one to enjoy the full benefit of the sunshine during periods of pleasant weather.

Lower ground floor (garden level).
The area at the front comprises a spacious guest bedroom, equipped with built-in cupboards and an adjoining home gym. Opposite it is a utility room which is equipped with a washing machine and tumble dryer. Also located here is the C.V. heating machine and boiler (Nefit cw6 from 2015).
The hallway offers access to the lavatory and a third bathroom equipped with underfloor heating. The latter comprises a sumptuous walk-in shower area and a two-seater Finnish sauna.
Next door is the wine cellar, equipped with two 2 Liebherr wine cooler cabinets (each with a capacity of 200 bottles) and built-in racks for a further 200 bottles.
At the rear is room (formerly the billiards room) which overlooks the garden and offers access to it through French windows. This exceptional room has its own particular blend of decorative features, including splendid wainscoting and painted ceilings.
The interiors of the cupboard doors on either side of the chimney breast feature portraits of a lady lifting her glass in a toast and taking a sip. The mantelpiece above the wood burning stove bears a line by Dutch playwright and poet P.C. Hooft:
“Het beste stuck van ’t huisbedryf / Dat is een goet en handsaam wijf”.

Garden
The south-facing garden enjoys the sun practically the whole day long. It is equipped with a covered outdoor kitchen, a very smart terrace and an artificial lawn. The outdoor kitchen features a plumbed sink with a mixer tap, a refrigerator, an electric hob, a stone grill and a ceiling-mounted heater. There are openings in the fences, which allow children to play in the surrounding gardens.

1st floor
The first floor comprises four bedrooms and two bathrooms.
The master bedroom, located at the rear, has French windows which lend access to a south-facing balcony. It is equipped with an air-conditioning system and sumptuous built-in wardrobes. The ceiling also features splendid ornaments.
The luxurious en-suite bathroom has twin wash hand basins and a spacious walk-in shower with three shower heads.
The children’s bathroom features twin wash hand basins at child-friendly height, a bathtub, lavatory, a spacious walk-in shower and underfloor heating.

At the frontside is a spacious bedroom with a nice loft.
There is also a third bedroom at the front with access to the French balcony with an original fence.
At the rear is the 4th bedroom.

FLOOR AREA
NEN 2580: house has a usable area of 252 m2 and a garden of 83 m2. The gross floor area is 302 m2. The survey report is available for inspection and will be sent on request.

CADASTRAL DATA
Municipality of Amsterdam, section U, complex designation 11215, apartment index 1.
The property was split into 2 apartment rights in 2015.

ASSOCIATION
The VVE has 2 members. The service costs for this apartment are paid adhoc.

EXCEPTIONAL FEATURES OF THE PROPERTY:
• Situated on freehold land
• Extremely high ceilings (up to 3.55 metres)
• Code II foundations, from 2015
• Thorough architectural restoration in 2015/2016 managed by Flow Works
• New roof, including lead/zinc flashing
• Completely rewired and plumbed, and fitted with a new central heating boiler
• Permanent hot water supply system
• All floors fitted with separate thermostat
• Fitted with insulating period glazing / double glazing
• Bespoke cabinets/cupboards
• Entire building fitted with rustic herringbone-pattern oak parquet floor with border
• Living room fitted with a gas-fired hearth; period room with a wood burning stove
• Sonos sound system fitted throughout (for sale)
• Partial home automation by means of Grafik Eye and iPhone/iPad operation
• Fabric blinds electrically operated by means of a Somfy timer
• PIR security system (windows) featuring sensors and four cameras
• Videophone which records images
• Ample parking facilities surrounding the property
• Availability by mutual agreement.


While this brochure was compiled with the greatest care, based on the information available, no rights whatsoever may be derived from its contents.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 2.795.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement benedenwoning Bouwjaar 1896 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 252 m² Overige inpandige ruimte 5 m² Inhoud 1044 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Balkon Ja Energie Isolatie Dakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel, Gashaard C.V.-Ketel Nefit cw6 (Gas Combiketel uit 2015, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 83 m² (12.73 m bij 6.52 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin fraai aangelegd Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Dak Soort dak plat dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Airconditioning, Rookkanaal, Frans balkon, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie U Perceelnummer 11215 Index A1 Eigendomssituatie Volle eigendom
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.