Mijn favorieten

NWWI Taxaties


Wat is het NWWI?

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties dat tot doel heeft de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Het NWWI valideert (controleert) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd.


Kwaliteit en zekerheid

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Alle taxateurs van Van Baerle Makelaars voldoen aan deze strenge kwaliteitseisen en zijn bij het NWWI aangesloten. De validatie (controle) van de rapporten binnen het NWWI wordt uitsluitend door ervaren en gecertificeerde taxateurs gedaan.


Hoe werkt het?

Onze taxateurs werken binnen een vastgesteld werkgebied. Na acceptatie van de opdracht maken wij het taxatierapport op en verklaren hierin op basis van onze eigen expertise én lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Omdat onze taxateurs verplicht zijn de taxatie volgens strenge richtlijnen te onderbouwen, wordt voor u in het rapport duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.


Taxatierapport met NWWI Keurmerk aanvragen?

Neem contact op met ons kantoor op het nummer 020-6123020 of stuur een mail naar Amsterdam@vanbaerlemakelaars.nl


Wat zijn de kosten?

Op de factuur voor de taxatie staat naast het honorarium voor de taxatie de NWWI bijdrage van € 37,50 vermeld.
Ons kantoor draagt deze NWWI-bijdrage af aan het NWWI. Het NWWI is een stichting zonder winstoogmerk.